Maistra predložila Općini Vrsar sklapanje partnerskog ugovora

Sklapanjem partnerskog ugovora, Maistra bi Općini Vrsar omogućila imenovanje jednoga člana u Nadzorni odbor tvrtke; preuzela obvezu da će u sljedećih 10 godina, uz ulaganja u svoje objekte, uložiti u infrastrukturu Vrsara 20 milijuna kuna, od čega 10 milijuna kuna u obrazovanje, sport i kulturu. Općina Vrsar bi za sve čestice, koje su u vlasništvu Općine i na kojima će Maistra graditi objekte (novi hotel u kategoriji 4 ili 5 zvjezdica te golf igralište), za razdoblje od 30 godina, ustanovila pravo građenja u korist Maistre - bez naknade
Rovinj, 6. travnja 2010. – Radi daljnje poslovne održivosti tvrtke, stvaranja dugoročnih partnerskih odnosa s Općinom Vrsar i razvoja turizma u Vrsaru, Maistra je predložila Općini Vrsar sklapanje partnerskog ugovora. O pojedinostima tog prijedloga govorio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Maistre, Kristian Šustar.
 
Ukazujući na nužnost suradnje javnog i privatnog sektora, Šustar je istaknuo kako „svaka investicija u turistički sektor, a poglavito investicija većih razmjera kakva se godinama odvija u Vrsaru, zahtijeva sigurnost dugoročnog poslovanja te potporu i partnerski odnos lokalne zajednice, to više što turizam, kao rijetko koja gospodarska grana, ima svoje multiplikativne učinke. Koristi od Maistrinih ulaganja ima, naime, cijela destinacija“.
 
Sklapanjem partnerskog ugovora, Maistra bi Općini Vrsar, uz ostalo, omogućila imenovanje jednoga člana u Nadzorni odbor tvrtke; preuzela obvezu da će u sljedećih 10 godina, uz ulaganja u svoje objekte a u dogovoru s Općinom Vrsar, uložiti u infrastrukturu Vrsara 20 milijuna kuna, od čega 10 milijuna kuna u obrazovanje, sport i kulturu. Općina Vrsar bi za sve čestice, koje su u vlasništvu Općine i na kojima će Maistra graditi objekte (novi hotel u kategoriji 4 ili 5 zvjezdica te golf igralište), za razdoblje od 30 godina, ustanovila pravo građenja u korist Maistre -bez naknade.
 
Ukoliko Općina Vrsar ne prihvati ponuđeni ugovor o partnerstvu, naknada za korištenje zemljišta u vlasništvu Općine Vrsar, a koje koristi Maistra, definirala bi se u skladu sa Zakonom o turističkom zemljištu, odnosno u skladu s cjelovitim rješenjem ovoga problema na državnoj razini.
 
Uz dosad izvršena ulaganja u iznosu od 400 milijuna kuna, te planirana u iznosu od 500 milijuna, Maistra je spremna Općini Vrsar jednokratno uplatiti iznos od 3 milijuna kuna.
S konferencije za novinareS konferencije za novinareKristian Šustar
Na vrh stranice