Adris nekad i danas

Adris grupa danas jedna je od vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija te lider po kriterijima profitabilnosti i inovativnosti.

Povijest

Adris grupa d.d. izrasla je na temeljima 132-godišnjeg poslovnog iskustva Tvornice duhana Rovinj. Cilj Adris grupe, kao korporativnog centra, koordinacija je rada, upravljanja, ulaganja i razvoja cijelog sustava. Prilikom stvaranja nove, moderne kompanije, vodilo se računa o tome da ona ima temelje za ulazak u nove atraktivne djelatnosti.

Poslovna strategija Adris grupe – "Biti prvi, biti bolji, biti drugačiji" temelj je iz kojeg proizlazi naša misija i vizija: daljnji razvoj poslovanja i nastavak širenja na domaćem i regionalnom tržištu kako bismo ostali vodeća regionalna tvrtka.

Adris danas

Adris grupa danas jedna je od vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija te lider po kriterijima profitabilnosti i inovativnosti. Organizirana je u tri osnovne strateške poslovne jedinice.  Turističkom upravlja Maistra d.d., uz snažno rastući segment prehrambene industrije koji predvodi Cromaris. Početkom 2014. godine, Adris grupa je postala vlasnikom najstarije hrvatske osiguravateljne kuće – Croatia osiguranja, čime Adris postaje i regionalni lider na tržištu osiguranja. 

Poslovanje Grupe u posljednjih desetak godina obilježio je rast svih ključnih pokazatelja poslovanja. Prihod Grupe u tom je razdoblju narastao za više od pet puta, dobit za 10 puta, a kapital za gotovo 20 puta. Tržišna vrijednost dionica Adris grupe povećana je za više od 100 puta. Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom većim od tri milijarde kuna.

Kapital koji stvara ostaje u Hrvatskoj, pomaže razvoju gospodarstva u zemlji i regiji te stvara nova radna mjesta. Adris je u posljednjih pet godina uložio više od tri milijarde kuna i osigurao egzistenciju ne samo za gotovo 6.000 svojih zaposlenika nego i za još veći broj neizravno zaposlenih.

Utjecaj Adris grupe na gospodarski, kulturni i društveno odgovorni razvoj osobito je vidljiv u pokretanju jedinstvenog programa zapošljavanja mladih i obrazovanih ljudi - Budućnost u Adrisu te djelovanju Zaklade Adris. Od svog osnutka 2007. godine, Zaklada Adris je kroz deset natječajnih ciklusa dodijelila više od 40 milijuna kuna raznolikim i vrijednim projektima te je dodijelila više od 300 stipendija.

Zahvaljujući vrijednostima koje njeguje - svojoj zaposleničkoj i upravljačkoj strukturi, privrženosti svojih zaposlenika, tradiciji i bogatom iskustvu - Adris grupa se potvrđuje kao dobar poslodavac i pouzdan partner. 

Misija

Osigurati razvoj svih naših strateških poslovnih jedinica vodeći računa o zadovoljstvu djelatnika i krajnjih potrošača na način koji jamči rast vrijednosti dioničkog kapitala, te koji je u skladu s interesima zajednice u okviru koje Adris grupa posluje. 

Vizija 

Biti regionalni leader u svim aspektima poslovanja oslanjajući se na tradiciju, vlastite potencijale te inovativan i dinamičan pristup tržištu. 

Naše vrijednosti su:

  • težnja kvaliteti svih naših proizvoda i usluga kao preduvjet zadovoljstva korisnika
  • kreativnost pojedinca kao osnova unapređenja poslovanja
  • timski rad i stvaranje stimulativne radne okoline
  • strast za uspjehom u svim aspektima poslovanja
  • aktivna uloga u zajednici
  • očuvanje okoliša i pridržavanje svih propisa u skladu s općom koristi
Na vrh stranice