Adris grupa: rast svih ključnih pokazatelja

Rovinj, 3. kolovoza 2004.- Osnovno obilježje poslovanja Adris grupe u prvih šest mjeseci 2004. godine jest rast svih ključnih pokazatelja poslovanja.

Ukupan prihod iznosi 1,15 milijardi kuna, što je 3,8 posto više nego u istom razdoblju 2003. godine. Pri tome, prihodi iz inozemstva sudjeluju s 40 posto te, usprkos negativnom utjecaju promjena tečaja, ostaju na prošlogodišnjoj razini. Poslovni prihodi veći su za 3,9 posto te iznose 1,14 milijardi kuna.

Operativna dobit bilježi rast od 12,1 posto i iznosi 368,9 milijuna kuna. Adris grupa ostvarila je dobit prije oporezivanja u iznosu od 363 milijuna kuna, što odgovara povećanju od 8,5 posto.

Duhanska strateška poslovna jedinica ostvarila je 942 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je povećanje od 5,8 posto. Nastavak pozitivnih trendova ostvaruje i izvoz, koji je zabilježio rast prihoda od tri posto.

Turistički dio Grupe ostvario je ukupan prihod od 177,4 milijuna kuna, što je na razini prvog polugodišta 2003. godine. Trenutna popunjenost objekata i stanje bookinga upućuju na to da će se tijekom ove godine ostvariti planirani ciljevi.

...
Adris grupa sa sjedištem u Rovinju u svoj sastav uključuje TDR d.o.o., koji nastavlja tradiciju jedne od najstarijih i najuspešnijih hrvatskih tvrtki, te Adria Resorts koji upravlja turističkim tvrtkama Jadran-turist iz Rovinja i vrsarskom Anitom. Na vrh stranice