Adris RC44 Cup: Nakon 10 godina, Adris u Rovinj ponovno dovodi svjetsku jedriličarsku elitu

Pod pokroviteljstvom Adris grupe i u organizaciji Sail La Vie i JK Maestral, od 28. svibnja do 2. lipnja 2019., u Rovinju će se odvijati jedno od najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja - Adris RC44 Cup. Adris je treći puta pokrovitelj ovog jedriličarskog spektakla a ovogodišnje izdanje održat će se netom nakon otvorenja novog Grand Park Hotel Rovinj i ACI-jeve marine.

„Ovim vrhunskim događanjem Rovinj i Hrvatska još će se jednom potvrditi kao poželjne sportske i turističke destinacije. Pokazali smo da je za razvoj vrhunskog turizma nužno ulaganje u visokokvalitetne smještajne jedinice i organizacija prepoznatljivih evenata u čemu je Adris predvodnik u hrvatskom turizmu. Ovogodišnji RC44 nije samo vrhunsko natjecanje, već prigodno obilježavanje dovršetka uređenja jedne od najluksuznijih zona na Jadranu, zone Monte Mulini. Novootvoreni Grand Park Hotel Rovinj i nova ACI-jeva marina bit će savršena kulisa ovog svjetski poznatog događaja.“, istaknuo je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović, dodajući kako će, uz dosad uloženih četiri milijarde kuna, Adris do 2021. u turistički dio poslovanja investirati dodatne dvije milijarde kuna.

Adris grupa podržava vrhunska sportska natjecanja kao dio poslovne strategije poticanja izvrsnosti u svim područjima poslovanja. Podsjetimo, Rovinj je pod pokroviteljstvom Adris grupe 2006. godine ugostio ACI Match Race Cup, svjetsku jedriličarku elitu kroz Adris RC44 Cup (2011) i Adris RC44 World Championship (2012). Ovogodišnje uvrštavanje u kalendar još je jednom potvrdilo Rovinj kao luksuznu turističku ali i prepoznatljivu sportsku i nautičku destinaciju kojoj se najveće svjetske regate, poput America's Cupa ili Volvo Ocean Racea, vrlo rado vraćaju pa se krajem svibnja i početkom lipnja očekuje desetak brodova, stotinjak jedriličara i tisuće ljubitelja ovog sporta.

O RC44 CUP-u
RC44 svjetska turneja sastoji se od pet regata koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta. Svi timovi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44, koje je dizajnirao Russell Coutts, peterostruki pobjednik America's Cupa i jedan od najvećih jedriličara svih vremena. Svaki se tim sastoji od vlasnika jedrilice, četiri amatera, tri profesionalna jedriličara i taktičara. Brodovi su izrađeni istom tehnologijom koja se koristi i u proizvodnji šasija bolida formule. Jedrilice imaju sposobnost velikog ubrzanja i mogu jedriti u gotovo svim uvjetima na moru, što jamči uzbudljivo i izjednačeno natjecanje u kojem je presudna vještina posade i kormilara. Adris 44Cup bit će najveći ovogodišnji jedriličarski spektakl u Hrvatskoj.

Na vrh stranice