Budućnost u Adrisu: S radom započeo drugi naraštaj pripravnika

Rovinj, 17. lipnja 2013. – Danas je u Adris grupi s radom započelo 20 pripravnika, odabranih u drugom ciklusu projekta „Budućnost u Adrisu“ - jedinstvenog programa koji mladim ljudima omogućuje stjecanje iskustva u korporativnom sektoru, nudi prvo zaposlenje te mogućnost kasnijeg napredovanja i usavršavanja.
I u drugom ciklusu projekt „Budućnost u Adrisu“ izazvao je veliki interes. Pristiglo je više od 700 prijava mladih i obrazovanih ljudi različitih zvanja koji su pristupili vrlo strogom natječajnom postupku i testiranju povjerenstva Adrisovih i vanjskih stručnjaka. Nakon dodatnih razgovora i izlaganja postavljenih problemskih zadataka, izabrano je 20 pripravnika koji će pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka odraditi jednogodišnji plaćeni pripravnički staž. 
 
U skladu s potrebama tvrtki koje posluju u sastavu Adris grupe, među finalistima iz Zagreba, Krapine, Hvara, Našica, Osijeka, Pule, Rovinja…, najviše je ekonomista, smjera marketing, financije, menadžment i poduzetništvo te gospodarske analize i razvoja. Izabrani su i grafički inženjeri, prehrambeni tehnolozi, ekoinženjeri, dva biologa, te po jedan agronom, pravnik, psiholog te inženjer logistike i menadžmenta. Njih devetero svoje će zaposlenje naći u TDR-u, četvero u Maistri, dok će svoj staž u Istragrafici odraditi dvije pripravnice. U Cromarisu će pak pet pripravnica stjecati stručna znanja iz specifičnog područja uzgoja i prerade ribe. Svoj pripravnički staž odrađivat će kroz posebne programe pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka. Po isteku pripravničkog staža, najuspješnijima će Adris grupa ponuditi stalno zaposlenje i kontinuirano stručno usavršavanje.
 
Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović zaželio je novim pripravnicima dobrodošlicu, ističući kako je pred njima razdoblje dokazivanja, u kojem će imati priliku potvrditi i razviti stečena znanja u svakodnevnom poslovanju, naglasivši kak se nada da će ove obrazovane mlade ljude s vremenom nastaniti i osjećaj pripadnosti Adris grupi, „vrijednost koju i mi baštinimo od prijašnjih naraštaja naših zaposlenika“. 
 
Među izabranim pripravnicima je i 25-godišnji psiholog iz Krapine Tomislav Vincelj, koji je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. „Unatoč stresu i brigama oko selekcije, ispitivači su se prema kandidatima uvijek odnosili s poštovanjem, a povratna informacija uvijek je bila jasna i pravovremena. Drago mi je što sam došao do finala, veselim se pruženoj prilici, a još više se veselim što ću uz rad u Adrisu moći svoje znanje proširiti u meni još nepoznatim smjerovima“, istaknuo je Tomislav.

Njegovi vršnjaci Ena Mustedanagić i Ivan Gregorović su diplomanti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ena je specijalizirala financije, a na natječaj se prijavila motivirana snažnom željom za pripadnošću jednoj od najuspješnijih i najinovativnijih kompanija u Hrvatskoj. „Povjerenje koje mi je ukazano na svakom koraku opsežnog i strogog, ali transparentnog selekcijskog procesa, u idućih godinu dana namjeravam opravdati, usvajajući i dalje vrijednosti znanja, izvrsnosti i profesionalnosti za koje vjerujem da su prepoznate“, kaže nova pripravnica Adris grupe. Ivan je specijalizirao marketing, a za Budućnost u Adrisu vjeruje da je to prilika koja se pruža jednom u životu. „Proces selekcije bio je izrazito strog i težak, ali u isto vrijeme transparentan i pravedan. Nakon šest mjeseci provedenih u iščekivanju, dobio sam priliku raditi za najperspektivniju kompaniju u ovom dijelu Europe te se nadam kako ćemo Adris grupa i ja zajedno ploviti morem uspjeha'', naglasio je Ivan Gregorović.
Prvi ciklus programa Budućnost u Adrisu završen je prošle godine zapošljavanjem 12 pripravnika koji su odradili jednogodišnji pripravnički staž u tvrtkama u sastavu Adris grupe. Projekt će se nastaviti i u sljedećim godinama.
 

O projektu Budućnost u Adrisu

Razumijevajući težinu gospodarske i socijalne krize u nas, u uvjetima kada nezaposlenost općenito, a posebno nezaposlenost mladih, u Hrvatskoj doseže vrhunac, Adris grupa je odlučila potaknuti pozitivne procese pokretanjem jedinstvenog programa pripravništva i zapošljavanja mladih, visokoobrazovanih ljudi, pod nazivom „Budućnost u Adrisu“. Jednogodišnji je to program rada i usavršavanja, koji mladim stručnjacima iz Hrvatske, koji traže svoj prvi posao, omogućava obavljanje jednogodišnjeg plaćenog pripravničkog staža u članicama Adris grupe, a najboljima i stalno zaposlenje.
Druga generacija pripravnika u sklopu projekta Budućnost u Adrisu
Na vrh stranice