Drugi Rovinj Beach Polo Cup održava se od 18.-21. svibnja

Strateškim planiranjem i kontinuiranim ulaganjem koje će do 2019. godine dosegnuti 4,6 milijardi kuna, Adris grupa i Maistra omogućili su stvaranje uvjeta za organiziranje i održavanje najzahtjevnijih sportskih i kulturnih događanja. Cilj nam je da se Rovinj pozicionira kao poželjna turistička destinacija u svjetskom turizmu

Drugi Rovinj Beach Polo Cup, jedinstveni sportski, turistički i društveni događaj u Hrvatskoj i regiji, održat će se od 18. do 21. svibnja ove godine na rovinjskoj plaži Porton Biondi.

Nakon uspješno realiziranog prvog izdanja turnira, ovogodišnji Rovinj Beach Polo Cup donosi brojne novosti. Prvi put ove godine građani i gosti Rovinja moći će pratiti dnevne utakmice turnira i zabavni program u stankama, s gledališta za javnost koje će biti postavljeno u polo areni. Povećat će se i broj utakmica obzirom da se povećao i broj prijavljenih polo ekipa na čak šest timova s igračima iz različitih dijelova svijeta.

Ovogodišnji polo prati i bogat zabavni program posebice onaj večernji gdje će glavna zvijezda biti bivši pjevač grupe Spandau Ballet – Tony Hadley koji će održati koncert u prostorima EX TDR-a. I ove godine održat će se polo parada od arene do centra grada, a najbolji rovinjski restorani ponudit će poseban meni posvećen upravo ovom događanju. 

Predsjednik organizacijskog odbora Beach Polo turnira, Uwe Zimmerman, istaknuo je da jeRovinj već prepoznat kao luksuzna destinacija, te da posjeduje potrebnu infrastrukturu i kapacitete za organizaciju turnira u kraljevskom sportu. „Ovo je festival sporta, elegancije, ljepote, povijesti, zabave i umrežavanja koji će donijeti nezaboravne sportske i zabavne trenutke ali i promicati polo kao novi sport u regiji. Rovinj Beach Polo organiziran je na vrlo visokom nivou i igran od strane vrhunskih međunarodnih timova čijim utakmicama prisustvuju navijači iz cijelog svijeta. Ove godine želimo dodatno podići kvalitetu poboljšanjem kvalitete terena, dodavanjem još dva tima te povećanjem broja ženskih igrača i otvaranjem vrata za veću publiku. Od prošle godine ponovit ćemo povorku svih sudionika do centru grada i odličnu večernju zabavu ", zaključio je Zimmerman. 

Rovinj Beach Polo Cup svrstava Rovinj i Hrvatsku uz vrhunska polo odredišta poput Dubaia, New Yorka i Miamija te tako značajno pridonosi prepoznatljivosti Rovinja kao luksuzne i elitne destinacije. Istovremeno događanje utječe na povećanje broja noćenja u periodu pred sezone u smještajnim objektima najviše kategorije, hoteli s četiri i pet zvjezdica, te u Rovinj dovodi velik broj javnosti poznatih osoba iz Hrvatske i inozemstva. 

Organiziranjem ovog događaja međunarodnog karaktera, Adris grupa i Maistra je još jednom potvrđuju svoje trajno usmjerenje u razvoj vrhunskog turizma u Rovinju. „Strateškim planiranjem i kontinuiranim ulaganjem koje će do 2019. godine dosegnuti 4,6 milijardi kuna, Adris grupa i Maistra omogućili su stvaranje uvjeta za organiziranje i održavanje najzahtjevnijih sportskih i kulturnih događanja. Cilj nam je da se Rovinj pozicionira kao poželjna turistička destinacija u svjetskom turizmu, posebice kada je riječ o organizaciji vrhunskih sportskih sadržaja, a Maistra kao vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj. Zadovoljstvo nam je i ove godine ugostiti Beach Polo Cup u Rovinju i poželjeti toplu dobrodošlicu svim ljubiteljima pola“, rekao je Tomislav Popović, član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre.

Polo utakmicaS prošlogodišnjeg turniraOprema za igranje pola na pijeskuPredsjednik organizacijskog odbora Beach Polo turnira, Uwe ZimmermanPolo parada 2016.
Na vrh stranice