Glasoviti tenor Andrea Bocelli obilježio svečanost otvorenja zone Monte Mulini

Nastupom jednog od najvećih svjetskih tenora Andrea Bocellija svečano je otvorena zona Monte Mulini, jedna od najluksuznijih turističkih zona na Jadranu u čije je uređenje Adris uložio ukupno 1,5 milijardi kuna

U zoni kojom je Rovinj preoblikovan u luksuznu turističku destinaciju, nedavno je otvoren i Grand Park Hotel Rovinj. Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Adris grupe u turistički dio posla, vrijednoj više od 700 milijuna kuna. Projekt hotela je proglašen i strateškim projektom Vlade RH.

Nakon nastupa svjetski poznatog violončelista Stjepana Hausera, vrhunac svečanog otvorenja zone bio je koncert Andrea Bocellija na spektakularnoj pozornici na moru u uvali Lone. Nezaboravnoj atmosferi pridonijeli su svjetlosno vizualni efekti i vatromet, a Bocelli je sa svojim gošćama oduševio sve prisutne hitovima Con te partirò, Besame mucho, I can't help falling in love i ostalima.

U koncertu su uživali brojni uzvanici iz Hrvatske i svijeta, a među njima su bile i glumica Daisy Lewis poznata po ulozi u seriji Downton Abbey i britanski model Portia Freeman koja je sudjelovala na brojnim revijama Dolce Gabbane, Fendija i ostalih.

Organizatori i jedriličari rovinjski Adris 44Cup proglasili najboljom regatom u povijesti klase

Slavljeničkoj atmosferi svakako je pridonijelo i održavanje Adris 44Cupa-a, jedinstvenog sportskog događanja zbog kojeg su u Istru stigli najbolji svjetski jedriličari. Rovinj se u velikom stilu vratio na svjetsku kartu organizatora prestižnih jedriličarskih regata. Neponovljivi uvjeti za jedrenje, novi Grand Park Hotel Rovinj i nova ACI marina, sudjelovanje nekih od najboljih svjetskih jedriličara kao što su pobjednici America's Cupa Tom Slingsby i Ed Baird, bogat društveni život nakon uzbudljivih utakmica na moru te spektakularan koncert i drugi zabavni sadržaji, samo su neki od brojnih detalja zbog kojih je Adris 44Cup prozvan regatom s pet zvjezdica i najprestižnijim ovogodišnjim jedriličarskim spektaklom na Jadranu.

„Rovinj je za sve nas bila regata koju ćemo pamtiti cijeli život. Četiri predivna dana u Hrvatskoj nazvao bih 'jedrenjem nove generacije' zbog svih događaja koje su pratile ovo natjecanje. Regate nisu samo zbivanja na moru nego i druženje nakon toga, a Adris i Maistra su u tom dijelu odradili spektakularan posao. Za mene je ovo bila najbolja regata u klasi od njenog početka, a govorim to kao čovjek koji jedri u 44Cupu punih 13 godina. Visoko ste postavili ljestvicu za sve ostale. Jednako su oduševljeni i ostali vlasnici koji će među svojim poslovnim partnerima i prijateljima sa zadovoljstvom podijeliti priču o rovinjskom biseru. Slično razmišljaju i jedriličarske legende koji su najbolji influenceri za ovakvu vrstu turističke promocije“, poručio je predsjednik 44Cupa Chris Bake. 

Nakon četiri dana i devet održanih jedrenja morskih jurilica koje je dizajnirao najuspješniji jedriličar u povijesti America's Cupa, Russell Coutts, slavila je posada jedrilice Aleph ispred posada Charisme i Artemisa. U taktičkim nadmudrivanjima najboljih svjetskih jedriličarskih majstora presudile su nijanse.

Adris 44Cup još je jednom potvrdio kako je Rovinj prepoznat kao idealna turistička ali i nautička te sportska destinacija kojoj se mnogobrojni sudionici najvećih svjetskih regata poput America’s Cupa ili Volvo Ocean Racea ali i drugi gosti vrlo rado vraćaju.

Na vrh stranice