Jerolim Miše u galeriji Adris

Jerolim Miše u galeriji Adris
 
 
Posjetitelji će tako moći vidjeti AutoportretPortret zaručnice, Djevojku s dinjom ali i Primorsku vedutu (Supetar), Podne u Koločepu, Majsko jutro na Lopudu, Mrtvu prirodu i druge slike
 
 
Rovinj, 19. ožujka 2008. - U četvrtak, 20. ožujka 2008. u 20 sati, uz nastup udaraljkaša Petra Ćurića, u rovinjskoj galeriji Adris bit će otvorena izložba slika Jerolima Miše.
 
Izložbu Jerolima Miše otvorit će autor postava Igor Zidić, koji u tekstu kataloga, uz ostalo, piše: „ …u mladosti, dok mu stvarni zavičaj nije preveć govorio, njegovo se djelo temeljilo na portretima. Kad je, koju godinu potom, raspoznao svoj poticajni prostor, porasla je vrijednost pejzaža. Na kraju je, kako su snage kopnile, počeo slikati sve: vedute, pejzaže, portrete, mrtve prirode, životinje. Nije se on više sidrio u svijetu i u motivu, nego je sav svijet – u dugom, zaključnom mimohodu – prolazio ispred njegovih očiju: što god je dodirnuo – bila je slika iz spomenara. Davni, drugi život.“
 
Posjetitelji će tako moći vidjeti Autoportret,  Portret zaručnice, Djevojčicu ali i Primorsku vedutu (Supetar), Podne u Koločepu, Majsko jutro na Lopudu, Mrtvu prirodu s kistovima i druge slike.
 
Izložbom Jerolima Miše, rovinjska galerija Adris nastavlja s izložbama istaknutih hrvatskih umjetnika (Murtić, Bukovac, Medović, Crnčić, Vidović, Dulčić, Meštrović, Kuliš, Šohaj, Gliha, Babić, Kraljević, Junek, Račić, Becić, Uzelac, Šimunović, Šulentić, Šebalj, Kulmer, Ivančić, Plančić i Job), čija je djela u proteklih sedam godina vidjelo više od 150 tisuća posjetitelja.

Izložba Jerolima Miše ostaje otvorena do 18. svibnja 2008., a može se pogledati svakodnevno od 17 do 21 sat.
 
 
Više o izložbi pogledajte na adresi www.adris.hr/Adris_i_Zajednica/Galerija_Adris/
 
 
Mrtva priroda s kistovima, 1961.Podne u Koločepu, 1931.Djevojčica, 1932.
Na vrh stranice