Croatia osiguranje produljuje kolektivni ugovor do sredine 2021. godine

Zaposlenicima zagarantirana visoka razina materijalnih prava, isplata Uskrsnice do 10.travnja

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do 30. lipnja 2021. godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg Kolektivnog ugovora.

Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada.
Uz zadržavanje visoke razine prava, dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kn prigodne nagrade za Uskrs. Navedenu isplatu Društvo će izvršiti najkasnije do 10. travnja 2020. Odluka o promjeni načina dodjele Uskrsnice donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom. 

Produljenje Kolektivnog ugovora potpisali su Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske, Miroslav Hrašćanec.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, u prigodi potpisivanja je izjavio: „Unatoč trenutnim izazovnim okolnostima u kojima poslujemo sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati.”

 “Smatram da smo u situaciji u kojoj se nalazimo, a kojoj je nemoguće predvidjeti trajanje i posljedice, postigli najbolji mogući dogovor za zaposlenike Croatia osiguranja”, zaključio je Miroslav Hrašćanec, predsjednik Granskog sindikata zapsolenih u osiguranju Hrvatske.

Na vrh stranice