Snažan investicijski ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura

Planom je predviđeno da će Adris u turistički dio svoga poslovanja uložiti više od 400 milijuna eura, u osiguranje 65, u zdravu hranu 18 i zelenu energiju 130 milijuna eura

Nadzorni odbor Adris grupe na sjednici održanoj danas u Rovinju razmatrao je i odobrio poslovni plan društva za razdoblje od 2024. do 2026. godine, koji za trogodišnje razdoblje, uz ostalo, uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu većem od 600 milijuna eura, odnosno prosječno 200 milijuna eura godišnje.

Planom je predviđeno da će Adris u turistički dio svoga poslovanja uložiti više od 400 milijuna eura, u osiguranje 65, u zdravu hranu 18 i zelenu energiju 130 milijuna eura.

Glavnina ulaganja u turističkom dijelu odnosi se na hotel Marjan, i to više od 100 milijuna eura, u zonu Koversada gotovo 100 milijuna, kampove u Rovinju i Vrsaru 63, te, također, više od 100 milijuna eura za održavanje kvalitete cijelog portfelja. Snažan investicijski ciklus, uz provođenje programa operativne izvrsnosti u svim dijelovima turističkog poslovanja, potpora je daljnjem rastu tvrtke.

Unatoč izazovima s kojima se susreće tržište osiguranja - ponajprije zbog inflacijskih pritisaka, sve izraženijih klimatskih promjena i zaoštravanja zakonskih okvira - Croatia osiguranje nastavlja s procesom transformacije i digitalizacije u svim područjima svoga poslovanja. Planirano je ulaganje vrijedno više od 30 milijuna eura u daljnju digitalizaciju, osobito u brend Laqo, te u zdravstveni dio poslovanja.

Kako bi održao kvalitetu i snagu svoga brenda, Cromaris će prosječno godišnje ulagati šest milijuna eura. Naglasak je na diferenciranim proizvodima te na komercijalnoj izvrsnosti i izvrsnosti u operacijama.

Plan ulaganja vrijedan više od 600 milijuna eura, od čega 130 milijuna eura u zelenu energiju, potpora je daljnjem organskom rastu i razvoju Adrisa, što će, kako je planirano, omogućiti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja.

Nakon sjednice Nadzornog odbora, a u povodu 20. obljetnice osnutka Adris grupe, priređena je svečanost. Tim povodom prisutnima se obratio dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, mr. sc. Ante Vlahović, istaknuvši kako smo „u tih dvadesetak godina napravili generacijski iskorak i stvorili jednu od vodećih nacionalnih i regionalnih kompanija“.

Na vrh stranice