Tim bivših pripravnika programa Budućnost u Adrisu pobjednik hrvatskog natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva

Na dvodnevnom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva, Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled, uvjerljivu pobjedu odnio je tim TDR-a.

Zadani poslovni izazov, u oštroj konkurenciji velikih kompanija poput Podravke, Hrvatskog telekoma, Hrvatske pošte, Francka, Cemexa i Mol Groupe Mađarska najbolje su riješili Tonči Milat, Daniel Ninković, Luka Škala, Ana Kasumović Vujić, Iva Lukavečki i Marija Andrišić, svi pripadnici prve generacije projekta Budućnost u Adrisu. Članovi pobjedničkog tima su nam tom prigodom rekli: „Ovo je bilo jedno intenzivno obrazovno dvodnevno iskustvo u kojem smo sudjelovali po prvi puta. Suočiti se s izazovima iz stvarnog svijeta u vrlo ograničenom vremenu bilo je zahtjevno, ali ujedno i poticajno. Izuzetno nam je drago što je između sedam izvrsnih rješenja naše proglašeno najboljim“.
Tema natjecanja 2013. godine, kojeg hrvatski IEDC Alumni klub organizira već 6. godinu za redom, bila je „Strategija i inovacije”, a poslovni slučaj odabrao je IEDC Alumni klub Hrvatska u suradnji sa IEDC-Poslovnom školom Bled. Svi timovi su imali na raspolaganju jedan dan i jednu noć za rješavanje poslovnog slučaja nakon čega su imali probnu prezentaciju pred žirijem kojeg je vodio dr. Ian Sutherland,. Nakon dorade prezentirali su pred žirijem finalno rješenje koje je žiri proglasio najboljim.

Dr. Sutherland je istaknuo: „TDR tim demonstrirao je ne samo izvrsnost u osnovnim kriterijima bitnima za ocjenu poslovnog slučaja, već je u svoje rješenje uključio i moderan pristup, razumijevanje tržišta i korisnika“. Pobjednički tim je kao nagradu dobio pravo sudjelovanja na trodnevnom „elective course“ u MBA razredu u IEDC-Poslovnoj školi Bled. U listopadu 2013. pobjednički tim hrvatskog natjecanja odmjerava snage s pobjednicima iz drugih zemalja u borbi za međunarodni naslov na regionalnom natjecanju Global IEDC Case Study Competition.

Na vrh stranice