Zapošljavanjem 12 pripravnika zaključen projekt Budućnost u Adrisu

Rovinj, 28. travnja 2012. – Zapošljavanjem 12 pripravnika koji su odradili jednogodišnji pripravnički staž u tvrtkama u sastavu Adris grupe, zaključen je prvi ciklus jedinstvenog projekta Budućnost u Adrisu. Pripravnici, odnosno sada zaposlenici Adrisa, sastali su se danas s predsjednikom Uprave Adris grupe, mr. Antom Vlahovićem.

„Temelj uspjeha naše kompanije su ljudi. Sustav je to s dugogodišnjom tradicijom koji počiva na izvrsnosti i znanju, a najveća je vrednota privrženost kompaniji. Moja je zadaća, kao predsjednika Uprave, čuvati vas od prosječnosti. Vaša je pak obveza fokusirati se na rad i poticati povjerenje u sustav koji je uvijek nudio nadu.“, rekao je Vlahović obraćajući se mladim stručnjacima, budućim liderima Adris grupe.

Podsjetimo, pokrenuvši program zapošljavanja najboljih mladih pripravnika, Budućnost u Adrisu, Adris grupa daje jasan odgovor na postojeće izazove niske zaposlenosti mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi, nudi rješenje problema odljeva mozgova u inozemstvo i niske konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te pridonosi rješavanju hrvatske krize i stvaranju nove vizije za budućnost. Inovativni je to program koji mladim i obrazovanim ljudima bez iskustva omogućuje dokazivanje u korporativnom svijetu i nudi prvo zaposlenje te mogućnost kasnijeg napredovanja i usavršavanja.

Između više od 800 prijavljenih kandidata različitih zvanja, na temelju vrlo strogog natječajnog postupka i testiranja koje su proveli ugledni hrvatski stručnjaci ljudskih potencijala, u završni krug izabran je 41 kandidat. Povjerenstvo Adrisovih i vanjskih stručnjaka, na temelju dodatnih razgovora i izlaganja zadanih problemskih zadataka, izabralo je 21 pripravnika koji su odradili jednogodišnji plaćeni pripravnički staž pod stručnim mentorstvom Adrisovih stručnjaka. Najuspješniji među kojima je omogućeno zaposlenje, zasigurno će tijekom nekoliko godina od pripravnika postati novi posve osposobljeni Adrisovi menadžeri i tehnolozi, stručnjaci koji će pridonijeti daljnjem razvoju Adris grupe te jačanju njene konkurentnosti u novim globalnim tržišnim izazovima.

Sa zapošljavanjem pripravnika, odnosno budućih mladih stručnjaka, Adris grupa će nastaviti i dalje, te će tako već tijekom ove godine biti raspisan novi natječaj projekta Budućnost u Adrisu.


Kontakt za medije:
Kristina Miljavac
099 317 23 06

Budućnost u Adrisu - 12 mladih stručnjaka zaposleno u Adris grupiBudući Adrisovi lideri s predsjednikom Uprave Adrisa, mr. Antom Vlahovićem
Na vrh stranice