Tesla up(to)date

Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb, voditeljica projekta Markita Franulić

U posljednje vrijeme svjedočimo izrazitom rastu interesa za sadržaje vezane uz Nikolu Teslu. Muzejski kabinet otvoren u stalnom postavu 1976., obnovljen 2006. godine više ne zadovoljava novu publiku, koja u muzej dolazi ciljano u potrazi za jedinstvenim iskustvom i stjecanjem novih znanja o istaknutom izumitelju.

Projekt Tesla up(to)date, sufinanciran sredstvima Zaklade Adris, usmjeren je na prenošenje specifičnih znanja i pružanje jedinstvenog iskustva novoj muzejskoj publici s posebnim interesom za kabinet Nikole Tesle, korištenjem najsuvremenijih tehnologija – hologramske projekcije, video mappinga, svjetlosne i zvučne instalacije.

Rezultat projekta bit će jedan od najsuvremenijih muzejskih postava, koji će svojim audio i vizualnim sadržajima posjetiteljima omogućiti stjecanje novih znanja kroz atraktivan i bogat osjetilni doživljaj. Projektom se također nastoji osvijestiti da Tesla nije bio samo veliki izumitelj, već i vizionar, „čovjek ispred svog vremena“, koji je u stanovitoj mjeri anticipirao brojna znanstveno-tehnička dostignuća današnjice

Na vrh stranice