Branimir Bilić, životopis

Branimir Bilić dugogodišnji je urednik na Hrvatskoj televiziji te jedan od najuglednijih hrvatskih televizijskih novinara. Rođen je 14. studenoga 1957. godine u Studencima, općina Imotski. Gimnaziju je završio u Splitu, a na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je politologiju. Na HRT-u je zaposlen od 1982. godine, gdje i danas radi kao novinar, urednik i komentator.

Njegovi zapaženi novinarski projekti su izvješća s Kosova tijekom kosovske krize kasnih osamdesetih godina za radio i televiziju, emisije uživo o svim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, izravni prijenosi najvažnijih događaja u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, izravni komentari i prijenosi pohoda papa Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Hrvatskoj.

Na Hrvatskoj televiziji uređivao je i uživo vodio kultne emisije: TV parlament, TV intervju Misli 21. stoljeća, Znakovi vremena, Lica nacije, Puls Hrvatske.

Dobitnik je Zlatnog pera Hrvatskog novinarskog društva, godišnje nagrade HRT-a, nagrade Foruma 21 za promicanje pojedinca i demokratske Hrvatske te nagrade Europski krug za promicanje hrvatskih i europskih vrijednosti. Autor je triju knjiga u kojima svoje stavove i ideje iznose najugledniji hrvatski intelektualci s kraja 20. i početka 21. stoljeća.

Na vrh stranice