Adris dovodi nobelovca Paula Krugmana u Hrvatsku

Medijski najistaknutiji svjetski ekonomist govorit će hrvatskoj poslovnoj i političkoj eliti te najširoj javnosti o tome kako uspješno svladati posljedice recesije u globalnoj ekonomiji
Rovinj, 27. kolovoza 2012. - Drugi Adris Business Forum, koji će se održati u Rovinju 5. listopada, dovodi u Hrvatsku jednog od najuglednijih svjetskih ekonomista, nobelovca Paula Krugmana. Glavna tema konferencije je „Pet godina poslije - europske nade u svjetlu krizne stvarnosti“, a Krugman će hrvatskoj poslovnoj i političkoj eliti govoriti o tome kako uspješno svladati posljedice recesije u globalnoj ekonomiji.
 
U Hrvatsku Krugman dolazi nedugo nakon objave „Manifesta za ekonomski zdrav razum“kojim je, zajedno s britanskim kolegom Richardom Layardom, pozvao na širu primjenu poticajne fiskalne politike radi smanjenja nezaposlenosti i jačanja gospodarskog rasta. Manifest je dosad potpisalo više od 9000 ljudi, uključujući i veliki broj uglednih ekonomista.
 
Nobelovu nagradu za ekonomiju Paul Krugman dobio je 2008. godine, trenutno je profesor na sveučilištu Princeton, a široj javnosti je najpoznatiji kao autor vrlo utjecajnih kolumni u vodećem američkom dnevnom listu The New York Times. Otvoren, često i oštar u iznošenju svojih stajališta, Krugman je strastven i rječit govornik, beskompromisan kritičar ekonomske politike stroge štednje.
 
Kao trenutačno medijski najistaknutijeg svjetskog ekonomista, prate ga različiti nadimci: tako je za jedne „pučki tribun američke ljevice“, za druge „Michael Moore mislećih ljudi“, a za treće „Mick Jagger političke ekonomije“.
 
Autor je dvadesetak knjiga, a zadnja od njih „Okončajte ovu depresiju odmah!“ je poziv na akciju. Krugman poručuje kako je brzi i snažni izlazak iz ove recesije nadohvat ruke, samo kad bi naši lideri imali „intelektualne jasnoće i političke volje“ okončati ovu depres­iju odmah.
 
Adris Business Forum jedan je od najznačajnijih poslovnih događaja godine u Hrvatskoj i najveći poslovni forum vodećih tvrtki i poslovnih ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prvi, održan prije pet godina u sasvim drugačijim gospodarskim okolnostima, ugostio je jednog od najpoznatijih svjetskih menadžera Jack Welch, a teme su bile liderstvo i inovativne poslovne strategije. Iako je liderstvo i dalje od velike važnosti, globalni kontekst i izazovi na koje danas moraju odgovoriti poduzetnici u potpunosti su se izmijenili. Zato će i ključne teme drugog Adris Business Foruma biti sasvim drugačije: izazovi gospodarske krize i ulazak Hrvatske u EU.
Drugi Adris Business Forum ugostit će jednog od najuglednijih svjetskih ekonomista, nobelovca Paula Krugmana
Na vrh stranice